Grašak

Grašak može pomoći u procesu gubitka težine, posebno u predelu stomaka. Prepuna je rastvorljivih vlakana koja otklanjaju upale u našem sistemu za varenje, pa se preporučuje češće konzumiranje.

Crveno meso zamenite ribom

Ljudi obično izbace masne namirnice kada žele izgubiti kilograme, ali to je pogrešno. Masti su neophodne za normalno funkcionisanje organizma, ali ovde morate paziti kakve masti unosite. Birajte namirnice sa nezasićenim mastima kao što je riba, a smanjite konzumaciju crvenog mesa.

Crvena paprika

Šolja crvene paprike će vam dati tri puta više vitamina C od preporučene dnevne doze. To je odlična vest, jer vitamin C pomaže u sagorevanju masnih naslaga na stomaku. Osim crvene paprike preporučuje se i drugo povrće i voće bogato ovim vitaminom.

Pasulj

Pasulj je veoma bogat vlaknima i hranljivim materijama i odličan je dodatak svakom obroku, jer nam pomaže da se osećamo dugo siti. Pored toga, smatra se niskokaloričnom hranom.

Razblaženo jabukovo sirće

Postoje određene studije koje navode da sirćetna kiselina u sirćetu može da pokrene metabolizam masti, ali zbog snažnog dejstva mora da se razblaži. Može da izazove oštećenje jednjaka i grla, pa je najbolje popiti dve kašičice jabukovog sirćeta u kombinaciji sa dva decilitra vode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.