Šoping terapija je odlična za vaše zdravlje! Znate li zašto?

Čim se osetite loše vi odete u omiljenu prodavnicu i kupite sebi bar neku sitnicu. Koliko je to loše za vaš budžet, veoma je dobro za vaše zdravlje!

.

„Odelo čini čoveka. Goli ljudi imaju mali ili nikakav uticaj na društvo", šaljivo je poručio slavni pisac Mark Tven pre mnogo godina.

Stvari se u moderna vremena nisu nimalo promenile. Štaviše, nikada pre u odeću, obuću, aksesoare - ili uopšteno, dobar izgled, ne ulažemo toliko novca i vremena kao što je to slučaj danas. I to je dobra stvar, jer odelo zaista čini čoveka, a šoping terapija veoma je važna za zdravlje.

Šoping terapija - zašto je dobra?

Verovali ili ne, šoping može da bude dobar za duh i telo; pa ne zove se bezveze - terapijom!

1. Ne mislimo na probleme

Iako probleme nije dobro izbegavati, ponekad je bolje na njih ne misliti, posebno ako su u datom trenutku nesavladivi. Šoping pomaže u tome da problemi, barem nakratko odu, a da se glava ohladi. Upravo u tom raspoloženju lakše ćemo naći rešenje jednom kada se s problemom suočimo.

2. Opušta telo i duh i zabavna je

...a za to uopše ne morate da potrošite mnogo. Dovoljno je da razgledate, pa kupite samo jedne nove cipele ili košulju i već ćete se osećati bolje. A da ne pričamo koliko je ceo proces zabavan, ako u tome uživate.

3. Razbija monotoniju

Koliko ste samo dana potrošili gledajući jedne te iste serije na TV-u ili radeći stvari koje vas nisu radovale. Šoping je uvek drugačiji, uvek zabavan, a nakon toga danima možete da pričate o novom komadu odeće koji ste sebi priuštili.

4. Podiže samopouzdanje

Ništa ne podiže samopouzdanje kao saznanje da nam nova haljina, pantalone ili bluza stoji kao salivena i da ćemo zbog toga dobiti veliki broj komplimenata od prijatelja, kolega ili - partnera.

Izvor: metro-portal.hr

Pročitajte i: 

Hronični umor uskoro bi mogao i zvanično da postane bolest