Iskoristite priliku: Besplatni pregledi širom Srbije

U nedelju 7. aprila u zdravstvenim ustanovama širom Srbije biće organizovani besplatni preventivni pregledi za građane. Svoje zdravlje mogu da provere i oni koji nemaju zdravstvenu knjižicu.

Lekari su spremni, foto: Depositphotos
Lekari su spremni, foto: Depositphotos
.

Prevencija je najbolji "lek", pa će u organizaciji Ministarstva zdravlja u nedelju 7. aprila, od 8 do 16 časova, u zdravstvenim ustanovama širom zemlje biti organizovan Dan otvorenih vrata.

Na besplatnim preventivnim pregledima svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da obave ORL i kardiološke preglede, odnosno izmere krvni pritisak i urade EKG, i provere nivo šećera u krvi.

U zdravstvenim ustanovama u kojima nije moguće organizovati ove preglede, građanima će biti omogućeno da obave razgovor sa lekarima, posavetuju se o očuvanju zdravlja, konsultuju se o zdravstvenim tegobama, terapijama...

Spisak ustanova koje će biti uključene u ovu akciju, kao i konkretnu listu pregleda kojI će u tim ustanovama moći da se obave možete pronaći OVDE.

U prethodnih dvanaest akcija preventivnih pregleda, blizu 250.000 građana Srbije obavilo je preglede a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Izvor: mondo.rs