Zdravlje

Za sat vremena 400 kalorija manje i savršeno izvajan stomak? MOGUĆE je i to uz pomoć omiljene igračke iz detinjstva!

Svi smo zaboravili jednu od omiljenih igračaka iz detinjstva – hulahop. Igrajući se kao deca, nismo znali da je hulahop odlična sprava za vežbanje i sagorevanje kalorija.
28.07.2018. - 14:00h
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Intenzivnim vrtenjem hulahopa sat vremena možemo potrošiti i do 400 kalorija.

Svi rekreativci koji neumorno vrte svojim kukovima tvrde da je hulahop zabavna, zdrava i jeftina rekreacija koja polako postaje jedan od najpopularnijih načina vežbanja. Ovo zabavno vežbanje pomoći će vam u smanjenju struka, težine, izgradnji trbušnih i leđnih mišića, a poboljšava ravnotežu i držanje. Takođe, idealan je izbor za one koji žele na lagan i zabavan način da poboljšaju kondiciju, učvrste telo i osećaju se bolje. Kružno izvijanje uz pomoć ovog čudesnog obruča jedina je vrsta vežbanja koja istovremeno dovodi do rada svih mišića - bedara, kukova, stomaka i leđa.

Upravo zato što garantuje istovremenu zabavu i odličan trening, hulahop postaje sve popularniji širom sveta. Proizvedeni su i profesionalni hulahop obruči koji su namenjeni upravo za ovaj vid vežbanja. S njima je lakše rukovati jer se okreću daleko sporije od običnih, ali naravno, u nedostatku fitness hulahop obruča poslužiće vam i onaj iz vašeg detinjstva.

Izvor: Wall.hr