Menstrualni bolovi odu kao od šale! Sve što vam treba je...

Pre nego što popijete neki lek kada nastupe menstrualni bolovi, treba da znate da ih se možete rešiti i na prirodan način. Tajna se krije u ovoj namirnici

.

Majčina dušica je prema istraživanja mnogo više od začina za vaša jela, ulje majčine dušice dokazano deluje bolje na menstrualne bolove od ibuprofena.

Naučnici su sproveli istraživanje nad 84 žene koje inače imaju veoma bolne menstruacije, godina između 18 i 24. Pored veoma bolnih grčeva u donjem delu stomaka, menstrualni simptomi mogu biti i bol u leđima, mučnina, glavobolja i vrtoglavica.

Tokom ovog istraživanja naučnici su podelili ovu grupu žena na tri grupe:

Jednoj grupi je davano 200 miligrama ibuprofena i 25 kapi placebo eteričnog ulja.

Drugoj grupi je davano 25 kapi eteričnog ulja majčine dušice i placebo kapsula.

Treća grupa dobila je samo placebo.

Svaka žena sa terapijom je počela prvog dana meenstrualnog ciklusa i novu dozu dobivala je na svakih šest sati, a praćene su tokom dva ciklusa.

Rezultati su rekli da je tokom prvog ciklusa, učinkovitiji bio ibuprofen, ali je njegovo delovanje tokom drugog cilusa opadalo, dok je delovanje ulja majčine dušice jačalo. To znači da ulje majčine dušice leči uzrok samog problema i njegov uticaj je dugotročan, dok ibuprofen leči samo bol.

Tolerancija na lekove protiv prirodnih lekova
Vremenom ako često pijemo lekove organizam razvija toleranciju i to zato što su lekovi hemikalije koje naš organizam doživljava kao strance. Upravo iz tog razloga enzimi jetre te hemikalije rastavaraju što dovodi do veće efikasnosti, ali i tolerancije na lekove.

S druge strane, prirodne lekove telo ne registruje kao strance jer oni omogućavaju više terapeutskih efekata od farmaceutskih lekova. Majčina dušica, na primer, je poznata po svojim aantiseptičkim i antioksidativnim svojstvima i na organizam ima veoma prijateljski efekat. Pored mnoštva vitamina i minerala, u majčinoj dušici se krije i timol, veoma moćan antiseptik i antibiotik. Tu su i timonin, narigenin, nilalol, mircen, cimen, luteolin i apigenin, jedinjenja sa potpuno različitim terapeutskim delovanjem.

Farmaceutski lekovi obično sadrže samo jedno aktivno hemijsko sredstvo pored hemijskih aditiva koji mogu biti veoma toksični po ljudski organizam. Čak i kad uzimamo manje doze lekova njih telo registruje kao strana tela i zato pokušajte sa onim lekovima koje nam nudi priroda.

Pre korištenja ulja majčine dušice za menstrualne bolove, obavezno se posavetujte sa lekarom, koji će vam dati jasne smernice.

Izvor: Lifepressmagazin