U viralnom videu, Ben je detaljno obrazložio zašto smatra da neke od njih nisu prikladne za svakoga. Evo kojih pet životinja je naveo na svojoj listi:

Papagaj

On je istakao da gas koji se oslobađa prilikom kuvanja na tiganjima sa mineralnim premazom može biti štetan za papagaje. Iako mogu biti divni ljubimci, teško im je pružiti dovoljno prostora i mentalne stimulacije koje bi imale u divljini.

Miš

Ben je napomenuo da miševi žive relativno kratko i da je rastanak sa njima često bolan, iako su sjajni ljubimci sa kojima je lako uspostaviti vezu.

Zec

Iako su popularni, upozorava da zečevi zahtevaju posebnu negu, nisu prikladni za decu i skloni su zdravstvenim problemima.

Majmun

Navodi da su majmuni divlje životinje koje nisu pripitomljene, te da pružanje dovoljno mentalne stimulacije može biti izazovno.

Tvor

Opisuje tvorove kao smešne i zabavne, ali ističe da su mirisni i mogu biti agresivni. Takođe su veoma inteligentni i zahtevaju puno pažnje i prostora.

Veterinarova poruka naglašava važnost razmatranja različitih aspekata pre donošenja odluke o nabavci kućnog ljubimca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.