Vedrana Rudan posle vesti o vakcinisanju: "Dragi prijatelji iz Srbije, plačem čitav dan"

Vedrana Rudan je pre nekoliko dana u kolumni objasnila kako se vakcinisala protiv korona virusa u Srbiji. Ovo je izazvalo brojne komentare, a književnica se osvrnula na njih u novom tekstu, pod naslovom "Hvala!".

Vedrana Rudan, foto: Printscreen/PrvaTV
Vedrana Rudan, foto: Printscreen/PrvaTV

"Od jutra mi stižu stotine mailova iz Srbije i čitavog svijeta. Moji dragi čitatelji pišu mi kako oni znaju da nisam otišla u Srbiju nikome ukrasti ni cjepivo ni život. Trebalo mi je vremena da shvatim da sam na srpskim mrežama proglašena strankinjom koja je došla u zemlju Srbiju uzeti ono što joj ne pripada ni po Bogu ni po zakonu.

Vijest o tome me sigurno ne bi uzbudila, u medijima sam četrdeset godina, navikla sam na bijesne ujede, ali na dobrotu nisam.

Dragi prijatelji iz Srbije! Čitav mi dan šaljete toliko veliku, toliko ogromnu količinu ljubavi, nudite mi svoje pravo na vakcinu, objašnjavate kako vi nemate baš nikakve veze s 'njima' da, napisat ću pa što bude, plačem čitav dan. Je li moguće da oko mene ima toliko dobrote? Hvala vam, nikad to neću zaboraviti", ističe Vedrana Rudan.

Podsetimo, vest o tome da se Vedrana Rudan vakcinisala izazvala je pravu buru reakcija u domaćoj javnosti, a mnogi su se pitali po kojim uslovima se strani državljani vakcinišu u Srbiji.

Književnica je morala da odreaguje, pa je tako izjavila da joj "nije bilo ni na kraj pameti da postoje ljudi koji ne mogu da se vakcinišu", i kako "ima utisak da, ko god želi da se vakciniše u Srbiji, to može i da uradi".

Direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu Mihailo Jovanović izjavio je za Tanjug kako je želju da se vakciniše u Srbiji izrazilo oko 8.000 stranih državljana.

"Do sada se više od 8.000 stranaca prijavilo, a vakcinisano je oko 4.000 njih, što je svega 0,8 odsto od ukupnog broja vakcinisanih do sada", podvukao je Jovanović.

Izvor: b92.net