Srbin oborio rekord u broju trbušnjaka! Šta mislite koliko ih je uradio?

Još jedan Srbin se našao u Ginisovoj knjizi rekorda i to u broju urađenih trbušnjaka bez predaha...

.

Jovica Spajić je, ne zastajući ni da otpije gutljaj vode, uradio 30.000 trbušnjaka bez predaha te sa ovom brojkom uspeo da se upiše u Giisovu knjigu rekorda, prenosi 24 sata!

Visinom od 173 centimetra i blagog lica on razbija stereotipe da su specijalci krupne "baje” namrštenog izgleda. Spajić je pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice od 2008. godine, kada je i počeo sa pripremama za postavljanje rekorda.

"Rekord za Ginisa postigao sam u prostorijama SAJ-a, pre tri godine. Drugari su me snimili kako radim trbušnjake i snimak poslali stručnoj komisiji Ginisove knjige rekorda. Vrlo brzo je stigao odgovor da sam ušao u knjigu rekorda" kaže Spajić.

Takođe on je na ultramaratonskoj trci na Floridi osvojio drugo mesto i postavio novi državni rekord Srbije za šest dana istrčao je stazu od 683 kilometra.

"Pre nego što sam ušao u jedinicu bavio sam se sportom, uglavnom borilačkim veštinama, trenirao sam džudo i džijudžicu. Kada sam ovde došao shvatio sam da nije važna samo fizička, već i psihička spremnost. Upravo mi je psihička snaga bila potrebna na ultramaratonima u Sahari i na Floridi", rekao je Spajić

Spajić će 2015. godine učestvovati na jednoj od najtežih trka u SAD.

"Trka bi trebalo da se održi u julu, u takozvanoj Dolini smrti. Specifična je po tome što se održava najtoplijeg dana u godini, kada temperatura prelazi 67 stepeni. Trku uglavnom završi tek dvadesetak ljudi." kaže Spajić.

Pročitajte i:

Đorđe Stanojević - čovek koji je osvetlio Srbiju. Bukvalno.