„Godine su samo broj“, rekla je Doroti Hefner oduševljenoj gomili neposredno nakon što se spustila na aerodrom za padobrance u mestu Otava, na oko 140 kilometara od Čikaga, preneo je dnevnik Čikago Tribjun.

Rekord za najstarijeg svetskog padobranca u Ginisovoj knjizi rekorda u maju 2022. je postavila 103-godišnja Linea Ingegard Laršon iz Švedske. Međutim, aerodrom Skajdajv Čikago želi da skok Doroti Hefner bude zaveden kao novi svetski rekord, prenela je lokalna TV stanica WLS.

Hofner je prvi put skakala s padobranom kada je imala 100 godina. U nedelju je ostavila svoju hodalicu blizu aviona, a drugi su joj pomogli da se popne uz stepenice gde su je čekali ostali padobranci.

Foto: Profimedia

Kada je prvi put skakala, morali su da je gurnu iz aviona. Ali u nedelju, privezana uz instruktora padobranstva Dereka Bakstera, Hofner je insistirala da prva skoči.

Delovala je smireno i samouvereno kada su se vrata otvorila, pre nego što je prešla ivicu i skočila. Spuštanje je trajalo sedam minuta.

Kada se spustila na pistu, prijatelji su potrčali da joj čestitaju, a neko je prineo njenu crvenu hodalicu. Doroti je brzo ustala, a reporter je pitao kako se oseća ponovo na zemlji.

„Divno. Ali bilo je divno i tamo gore. Nije moglo biti lepše“, rekla je.

Posle skoka, odmah je počela da razmišlja o budućnosti i novim izazovima. Hefner, koja celog života živi u Čikagu a u decembru puni 105 godina, kaže da je sledeći korak možda let balonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.