SKOCKANA PLAVUŠA "tera kamion" kao od šale: Bori se sa MUŠKIM PREDRASUDAMA, a kada vide kako vozi IZVINJAVAJU JOJ SE

Britanka Kloe Dale stalno je na putu i napravila je zavidnu kilometražu u svom kamionu. Ali ova atraktivna plavuša nije klasična vozačica kamiona, a mnogi su iznenađeni upravo njenim izgledom.

Izvor: Blic žena/Marija Brčić  |  
.

.

Sve to donelo joj je veliku popularnost na društvenim mrežema, a na TikToku je za kratko vreme "skupila" oko 15.000 pratilaca.

Iako je dobila licencu klase 1 samo kako bi se bavila poslom iz snova, ova dvadesetogodišnja vozačica kamiona i dalje se suočava sa mnogo seksizma na društvenim mrežama.

Pod imenom @trucker_snail deli detalje svog posla i pokazuje kako uređuje svoje omiljeno mesto - kamion. Takođe, zna i da zasuče rukave i ne boji se da zaprlja ruke jer mora da se brine o svom vozilu.

Ipak, uprkos svemu je izjavila da žene ne bi trebalo da voze kamione, iako i sama to čini, zbog brojnih komentara sa kojima se žene suočavaju u ovom poslu. Neki joj govore da joj treba više "damska karijera", da ne izgleda poput "vozačice kamiona", a mnogi joj upućuju i razne nepristojne ponude. Sa druge strane kaže da su mnogi poslodavci skeptični kada vide ženu sa volanom kamiona.

.

U komentarima su joj se javile i druge žene koje se bave istim poslom. Kako su navele takođe se susreću sa sličnim predrasudama i neprijatnostima. Neke ističu kako ih ljudi komentarišu ne samo jer su žene, već i zato što su previše mlade i da uz ovakvu vrstu posla teško da mogu da osnuju porodicu.

"Uvek me pitaju koliko imam godina", naglasila je više puta Kloe koja usprkos svemu u potpunosti uživa u svom poslu i ne namerava da ga menja u skorije vreme.