Jedan od studenata mašinstva objasnio je, kada su svi seli za stolove radi polaganja završnog ispita, da je otprilike pola razreda napustilo prostoriju kako bi koristilo toalet tokom testa – daleko više nego inače.

On je rekao kako je pretpostavio da većina traži odgovore na telefonu, što ga je iritiralo, ali je ostao usredsređen na svoj ispit. Nakon izlaska iz ispitne dvorane setio se da postoji jedno posebno pitanje koje nije bilo povezano sa onim što su učili na času, a imalo je dva dela.

Prvi deo je bio "prilično lak", ali nije kako da reši drugi deo, pa ga je jednostavno ostavio praznim jer je nosio samo pet bodova od 100.

Kad su svi ispiti bili ocenjeni, njihov profesor poslao je svim studentima mejl kako bi im objasnio svoj plan da uhvati one koji su prepisivali. Naime, mnogi su učenici putem interneta pronašli odgovore na ispitna pitanja. Njihov profesor je to odlučio da iskoristi protiv njih nakon što mu je dosadilo da učenici koriste toalet kao izgovor za traženje odgovora na telefonima.

„Namerno je učinio drugi deo pitanja nemogućim za rešavanje, a otprilike mesec dana pre ispita zamolio je pomoćnika u nastavi da postavi ovakvo pitanje na internetu, koje je bilo tako formulirano da bude jedinstveno. Zatim je stvorio lični profil i odgovorio na pitanje nemogućim rešenjem koje se na prvi pogled čini ispravnim, ali je zapravo fundamentalno pogrešno i vrlo je malo verovatno da bi neko samostalno došao do istih pretpostavki i greški”, objasnio je student u objavi na Redditu.

Od 99 predanih ispita, njih 14 je naselo na trik i dalo odgovor koji je njihov nastavnik objavio na internetu. Svi su dobili ukupnu ocenu nula i prijavljeni su zbog kršenja obaveze akademske časti koju su potpisali. Njihova imena su takođe prosleđena svim ostalim nastavnicima, a svi ostali studenti koji nisu varali dobili su pune bodove za lažno pitanje.

Mnogi korisnici ostali su oduševljeni profesorovim trikom, a jedan je komentisao: "Ovo je neverovatno! Video sam neke priče poput ove i uvek mi je drago što ne koristim internet za testove. Iskreno, ako varate na ispitu, zaslužujete da vas uhvate. Učite kao i svi ostali“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.