Ponašanje tokom ZEMLJOTRESA: KOJA MESTA u kući su najbezbednija, u kom položaju bi trebalo da budete i šta je “TROUGAO ŽIVOTA”!? (VIDEO)

Kako bi tebalo da se ponašamo u slučaju prirodnih katastrofa kao što je zemljotres? I da li kada dođe do potresa jačine 7.8 stepeni Rihterove skale postoji nešto što može da nam spasi život? Naša reporterka, Teodora Todorović je pokušala da sazna gde smo najsigurniji kada dođe do ovako jakog zemljotresa?

.

“Važna tema o kojoj moramo da pričamo, jer nam prvi instinkt možda kaže da što pre izađemo napolje. Međutim, u ovim situacijama je ipak važno ostati unutra. Zbog čega je tako? Veliki broj istraživanja je pokazao da najveći broj povreda nastaje kada tokom potresa pokušamo da izađemo napolje”, objasnila je Bojana Banjević iz Crvenog krsta Beograd i dodala da se klonimo staklenih površina, lustera i svega što potencijalno može da vam ugrozi život.

Bojana nam je potom pokazala koja su to najsigurnija mesta u domu, ali i položaji tela, za slučaj zemljotresa, a otkrila nam je i šta je to “trougao života”! Pogledajte video!