Pokaži mi ZAVESE i reći ću ti KO SI: Stav prema ovom dodatku u domu otkriva SKRIVENE kutke vaše DUŠE

Detalji u kući opisuju karakter onog ko u njoj živi.

Izvor: 24sedam.rs/V. I.  |  
Foto: New Africa/Shuttrstock
Foto: New Africa/Shuttrstock
.

Zavese - običan komad tkanine na prozoru ili su, poput očiju, ogledalo duše?

Možda niste razmišljali na ovaj način, ali izbor zavesa u vašem domu može mnogo reći o vašoj ličnosti. Nije samo pitanje mode ili praktičnosti, već i duboko ukorenjenih karakteristika koje se kriju iza tog estetskog izbora.

Odvažite se da zavirite kroz prozor ličnosti i saznajte šta vaš izbor zavesa govori o vama!

Kada zavese nedostaju

Vi ste egzibicionista ili buntovnik, kako vam drago. Ako u vašem domu nema zavesa, što je, recimo, u Holandiji svakodnevna pojava, moguće je da uživate u jednostavnosti života bez granica. Možda volite da se kupate u jutarnjem suncu bez prepreka ili ste jednostavno previše opušteni da bi vam prihvatanje standardnih društvenih normi bilo važno. Ili možda još niste pronašli one prave zavese koje odgovaraju vašem ukusu. Kakav god bio razlog, vi ste osoba koja se ne plaši da istakne svoju individualnost.

Rukotvorine s vezom ili heklanim detaljima

Ako vaše zavese odišu duhom prošlih vremena, sa heklanim detaljima ili vezom koji su preživeli generacije, vi ste pravi romantičar. Nostalgija za prošlim vremenima, kada su stvari bile jednostavnije i lepše, odražava se u vašem izboru zavesa. Verovatno cenite ručni rad i tradiciju, a vaš dom je vaše utočište puno topline i ljubavi.

Venecijaneri: Red, rad, disciplina

Za one koji preferiraju venecijanere umesto klasičnih zavesa, jasno je da ste osoba koja voli red, praktičnost i modernost. Možda vam se čini da su emocije previše komplikovane, te ih radije držite pod kontrolom. Vi ste osoba koja ceni efikasnost i jasnoću, kako u dizajnu, tako i u životu.

Bele zavese: Tradicionalista s dubokim vrednostima

Bele zavese odražavaju čistotu, tradiciju i odanost. Ako ste odabrali ovu klasičnu opciju, verovatno držite do porodičnih vrednosti i imate snažan osećaj za lojalnost i posvećenost. Kao što bela boja zahteva posebnu pažnju i negu, tako i vi verujete da su ljubav i prijateljstvo stvari koje treba pažljivo čuvati i negovati.

Jarke boje: Avanturista sa strašću za životom

Ako ste se odlučili za zavese u jakim bojama, bez sumnje ste osoba koja živi punim plućima. Energični ste, strastveni i volite da istražujete sve što život ima da ponudi. Vaš dom je odraz vašeg avanturističkog duha, a jarke boje zavesa su tu da vas podsete na sve te divne trenutke koje ste proživeli i one koje tek trebate doživeti.

Bez obzira na to da li ste slobodni duh bez zavesa, nostalgični romantičar, pragmatični modernista, tradicionalista ili avanturista, vaš izbor zavesa je više od pukog ukrasa – to je prozor u vašu dušu. Kroz taj prozor, svet može da vidi ko ste zaista.