Ovu magičnu biljku odmah unesite u svoj dom, vekovima se koristi kao amajlija

Svaki dom bi trebalo da ima ovu prekrasnu biljku, za koju se veruje da donosi blagostanje.

Izvor: Espresso/Krstarica  |  
Foto: Shironagasukujira/Shutterstock
Foto: Shironagasukujira/Shutterstock
.

U pitanju je ruzmarin, a od davnina je poznato da se ova biljka koristi i kao neki vid amajlije. Rimski sveštenici su koristili ruzmarin kao tamjan u svim verskim ceremonijama, a decenijama unazad se koristi kao zaštita od negativne i zle energije koju neko pokuša da unese u vaš dom.

U 9. veku, Karlo Veliki insistirao je da ova biljka raste u njegovim kraljevskim vrtovima, jer je verovao u njegova magična svojstava.

Evo zašto je magična biljka

Veruje se da ruzmarin privlači novac i blagostanje u dom, zato je jasno zbog čega se preporučuje u svakom domu. Takođe ga možete nositi i u novčaniku.

Stavite nekoliko ruzmarina iznad ulaznih vrata kako biste zaštitili kuću od provalnika i sprečili da negativna energija uđe. Veruje se da ruzmarin služi kao neka vrsta amajlije, pa će svakim domi koji ga ima na ovom mestu biti zaštićen od zla.

Ruzmarin je efikasan za poboljšanje memorije i u te svrhe se koristi u vidu eteričnog ulja. Njegov miris povoljno utiče na nervne ćelije, pa je odličan i za opuštanje. Iz tog razloga se koristi i kod meditiranja.

Ruzmarin je povezan sa plodnošću, pa se preporučuje da nekoliko grančica držite pored kreveta u kojem spavate.