Modno praznoverje: Koja odeća nam donosi sreću?

Teme vezane za praznoverje veoma su popularne, toliko da postoji čak i veza između načina oblačenja i praznoverja. Evo šta nam sve, po verovanju, donosi sreću...

Kakva odeća nam donosi sreću?, foto: Depositphotos/studioloco
Kakva odeća nam donosi sreću?, foto: Depositphotos/studioloco
.

Nošenje odeće naopako

Ako slučajno obučete komad garderobe naopako, taj dan bi trebalo da vam bude srećan. Kad vam neko ukaže na to da ste pogrešno obukli majicu, samo se nasmejte, ali grešku ne ispravljajte ako želite da vas celog dana prati sreća.

Isto važi i za čarape. Nenamerno oblačenje čarapa naopako smatra se dobrom srećom. Takođe ih morate tako nositi celog dana da bi se sreća ostvarila.

Dugmad na odeći

Neparan broj dugmadi na odeći trebalo bi da vam donese posebnu sreću. Mada, sumnjamo da ćete sada početi da ih brojite i zašiti dodatne u slučaju da je broj paran.

Zanimljivo je da davanje i primanje dugmeta simbolizuje dugotrajno prijateljstvo, a još jedno praznoverje vezano za dugmad je to da ako pronađete dugme treba da ga uzmete i stavite u džep, jer je to onda znak vaše dobre sreće.

Osim dugmeta, dobru sreću trebalo bi da vam donese i omiljena srećna kovanica u džepu. Međutim, ko od nas poseduje "srećnu kovanicu"?

Nošenje garderobe s tačkicama

Ovo je jedno od najstarijih praznoverja vezanih za garderobu, a poznato je u različitim delovima sveta. Naime, smatra se da nošenje odeće s tačkicama privlači bogatstvo. Tako mali okrugli oblici zapravo predstavljaju mnoštvo kovanica koje će se uskoro naći na vašem bankovnom računu.

Nošenje plave odeće

Neki smatraju da je plava srećna boja koja privlači uspeh. Nebo je plave boje, pa nošenje odeće u toj boji simbolizuje pogled prema gore, odnosno pogled prema brojnim mogućnostima.

Takođe, poznato je i da mlada na dan venčanja treba da nosi nešto plavo za sreću.

Način nošenja cipela

Kada se pertle na vašoj obući uporno odvezuju iako ste ih već nekoliko puta dobro zavezali, znači da bi trebalo da vam stignu dobre vesti putem pošte.

Stavljanje cipela na sto ili na krevet znači lošu sreću i možete očekivati da ćete se uskoro posvađati s nekim. Ipak, smatramo da ovo nije toliko povezano s praznoverjem, već s higijenom, te se samo činila kao bolja ideja onome ko god se toga setio.

Prema praznoverju, ako vam partner na poklon donese obuću, vaša zajednička budućnost postaje upitna. Naime, to zapravo znači da vaš partner želi da odšetate iz veze. Mada, da li bi vam zaista poklanjao cipele da stvarno želi da prekine vezu.

Jednom u životu treba da donirate par cipela osobi kojoj su potrebne. Prema jednoj staroj izreci, ako to ne učinite, u idućem životu hodaćete bosi. Bez obzira na izreku i praznoverje, šta god da više ne nosite, dajte u dobrotvorne svrhe. Sigurno će nekome poslužiti bolje nego vama.

Izvor: Zadovoljna.hr