Hajte svi na veče rep poezije!

Beogradski reperi i pesnici mlađe generacije čitaju svoje stihove večeras u prodavnici ploča i knjiga "Leila" (19.30h, ul. Kralja Petra 41).

.

Reperi će predstaviti svoju poeziju, koju neće repovati već recitovati, zajedno sa beogradskim pesnicima mlađe generacije koji će takođe predstaviti svoja dela. Autor i organizator Milko Đuranović aka Kostur kaže da je ideja nastala spontano.

U razgovoru sa književnicom Milicom Krković, autorom programa BG Storytelling Club-a, došli smo na ideju da organizujemo veče recitovanja rep poezije. U rep muzici, stihovi upravo imaju najveće značenje i hteli da rep liriku stavimo u fokus - te stoga i organizujemo na ovakav način predstavljanje rep poezije. Pored mene kao domaćina večeri, učestvuju i Sajsi MC, Rezon, Markesh, Igla, Mrdak, Grasshopper, Mixa, Papi Jazz i možda još neko, jer svi su pozvani! I publika je dobrodošla da komentariše i podeli svoje stihove sa nama.

Profesorka Maja Marsenić sa FDU-a, će govoriti o istoriji rep-a, a Milica Krković, književnica i prevodilac će takođe čitati stihove rep pesama. Milko kaže da je teško sažeti filozofiju repa, ali ipak je pokušao, za publiku:

Rep muzika je vid slobodnog izražavanja emocija, na način blizak mladoj generaciji, bez tabua i normi. Po mom mišljenju, rep muzika je sve slušanija u Srbiji i sve više mladih ljudi se na kvalitetan način bavi ovom vrstom muzike. Nadamo se da će jednog dana izaći i antologija rep muzike, da će neko prepoznati značaj i estetiku ove lirike i objaviti zbirku rep poezije.

Gosti pesnici su Jelena Vasiljević, Aleksandra Ninković i još mnogi drugi.