Budite se loše volje? Savet Dalaj Lame kako da SREĆNI ZAPOČNETE DAN

Ukoliko se ujutro probudite nesrećni i sa tužnim mislima, biće vam korisni saveti mudraca koji provereno deluju!

Izvor: Sensa/Teodora Andrić  |  
Ilustracija Foto: Nadezda Murmakova/Shutterstock
Ilustracija Foto: Nadezda Murmakova/Shutterstock
.

Tokom jednog intervjua, Dalaj Lamu su pitali šta ga najviše iznenađuje na ovom svetu i šta je suština života. Njegov odgovor će vas naterati da stanete i razmislite o putu na kom se nalazite...

Jutro je deo dana u kom je potrebno da sebe ispunimo pozitivnom energijom, saosećanjem, ljubavlju, empatijpom, srećom… Kako vam započne jutro, takav može biti ceo dan.

Ukoliko želite da vam se šanse pojavljuju, vrata otvaraju, da imate uspeha, potrebno je da ujutru sebi postavite jasan plan i osvestite šta je ono što je najvažnije.

Kada opušteni, radosti i ispunjeni novom energijom krenete u novi dan, on postaje jedan predivan trenutak života koji doživljavate kao dar i prihvatate kao blagoslov.

Kako započeti srećno jutro , Dalaj Lama ističe da treba da izgovorite sledeće rečenice:

"Ujutru kada se probudite, započnite dan ovim mislima: „Danas sam zahvalan – probudio sam se. Živ sam, imam ovaj ljudski život, i neću ga trošiti. Svu energiju usmeravam na razvoj, da otvorim svoje srce drugima I da napredujem za dobrobit svih. Ja ću gajiti dobre misli za druge. Neću se ljutiti, niti misliti loše o njima. Daću sve od sebe da pomognem drugima".

Kroz ove reči jačate empatiju, duh zajedništva, ali vežbate i zahvalnost što ste tu, što se baš vama ova prilika nudi. Zahvalan čovek je srećan čovek, onaj koji raste – budite i vi taj izvor dobrote i radosti.