Zanimljivosti

Ovako možda i vaši prijatelji na Fejsu lažiraju slike sa odmora!

Rajske plaže ili savršeni planinski predeli. Istorijske znamenitosti Evrope ili možda čak dalekog Istoka ili Južne Amerike. Da li su se i vaši prijatelji pohvalili fotografijama sa odmora iz snova? Pitanje je da li su oni uopšte bili tamo!
11.09.2014. - 10:00h

Dokaz za to je jedna studentkinja iz Danske po imenu Zila van den Born koja je na svom Fejsbuk profilu dokazala šta se sve može uraditi kada samo znate dobro da rukujete novim programima i tehnologijama.

Ukoliko dobro savladate fotošop i njemu slične programe vrlo lako možete da se nađete na svojoj omiljenoj destinaciji! Doduše na slici.

E to je uradila Zila - lažirala je ceo svoj petonedeljni odmor po jugoistočnoj Aziji! Umesto na idiličnim plažama, Zila je ustvari bila udobno smeštena u fotelju svog doma i uživala u idiličnim fotografijama.

Ronjenje, obilazak drevnih hramova, idilične plaže, egzotična hrana u svemu tome je ova studentkinja uživala. Bar tako misle njeni prijatelji na društvenim mrežama.

Zašto je to radila?

Zilda je imala jasan cilj dok je sa svojim dečkom u Amsterdamu lažirala fotografije - da pokaže koliko daleko možemo da odemo u korišćenju socijalnih mreža i koliko ustvari možemo da manipulišemo ljudima i šaljemo lažnu sliku svetu.

"Uradila sam to da dokažem ljudima koliko je lako manipulisati ljudima. Svi znaju da se fotografije modela fotošopiraju, ali suviše često prelazimo preko činjenice da isto tako možemo da fotošopiramo i naše živote", kaže Zilda.

Da li biste vi primetili iz njenih fotografija da su fotošopirane?