Ćivita di Banoređo - Raj iz kojeg nikada ne želite da odete...

Jedinstveno iskustvo vedrine, lepote i predaha za probirljive putnike Italije."Osećanje prodire tamo gde inteligencija ne dostigne", rekao je jedan od najpoznatijih stanovnika ovog grada i grad na mnogo načina predstavlja upravo to...

.

Predivne kuće za odmor su unikatan dragulj Italije. Razlog za dolazak u Ćivitu di Banoređo je otkrivanje mesta koje, čini se, postoji samo u snovima: italijanski grad na brdu koji verno čuva istoriju u sebi, a odiše vedrinom i ljubavlju svojih stanovnika.

Do grada se dolazi peške tako što se prelazi pešački most, a prolazak kroz etrursku kapiju je kao vraćanje 600 godina u nazad i otkrivanje nestvarne i potpuno dugačije lepote i mira od uobičajenih.

Na prvi pogled, grad izgleda kao da se u njemu prelivaju zlato i srebro - zlato, od boje bigar kamena iz njegove okoline od kojeg su sagrađene kuće, a srebro od bazaltnog asfalta njegovih ulica.

Grad su osnovali Etrurci pre 2,5 hiljde godina. Tokom 20. veka broj stanovnika Ćivite di Banoređo sveden je na samo njih šestoro.

Ovaj grad rodno je mesto filozofa Svetog Bonaventure koji je umro 1274. godine, a njegova rodna kuća se odavno survala niz liticu.

Bonaventura je jednom prilikom rekao "Osećanje prodire tamo gde inteligencija ne dostigne" i grad na mnogo načina predstavlja upravo to, mesto stvoreno da se u njemu izgubite.

"Ukoliko je lepota istina, a istina je lepota, onda smo oboje pronašli u Ćiviti i počastvovani smo da podelimo naš jedinstveni dom u magičnom mestu sa vama", kažu u ovom gradu.

Pročitajte još:

Grad koji mami turiste: Češki Krumlov