Zanimljivosti

SVI IH BACAMO, a ne znamo koliko su KORISNE! Silikonske kesice mogu da poprave mobilni telefon, odmagle šoferšajbnu... (VIDEO)

Više ih nećete bacati.

17.07.2021. - 11:02h
Možete spasti čak i telefon!
Možete spasti čak i telefon!foto: yamatmeung/Shutterstock

Silikon gel kesice dobijamo u kutiji uz gotovo svaki kupljeni par obuće, a često i pri kupovini torbi ili rančeva. Većina ljudi i baca, jer misle da im nisu potrebe, a da li je tako?

Silikonske kesice imaju široku primenu, i mogu pomoći u rešavanju svakodnevnih problema. One su ispunjene silicijum dioksidom, sredstvom koje ima neverovatnu moć upijanja vlage.

1. Kada se pakujete, mokar kupaći ili neki drugi komad garderobe koji se nije dovoljno osušio, može uništiti ostale stvari, ili se pak ubuđati. Kako ne bi došlo do toga, stavite mokar kupaći u kesu i ubacite nekoliko kesica silikonskog gela.

Silikonske kesice pokupiće vlagu, a isti postupak možete primeniti i na patikama koje su mokre od znoja.

2. Ako vam je telefon upao u vodu, i nakon sušenja neće da se upali, ubacite ga u teglu sa silikonskim kesicama, i ostavite da odstoji neko vreme. Kesice će izvući svu vlagu iz telefona, i on će proraditi.

3. Tokom zime unutrašnjost automobila često magli zbog raslike između spoljašnje i unutrašnje temperature. Kako do toga više ne bi dolazilo, pobacajte kesice po kontrolnoj tabli, uz staklo, i one će sprečiti magljenje automobila.

Na koje još načine možete da iskoristite kesice sa silikonskim gelom, pogledajte u videu!