Zamislite "pustinju usnulih ljudi" ili "dolinu ležeće žene": On stvara "pejzaže" od ljudskih tela, a radovi su IMPRESIVNI! FOTO

Karl Varner sebe smatra „fotografskim ilustratorom“, onim koji nešto stvara iz ničega ili transformiše jednu stvar u drugu, umesto da to jednostavno uhvati.

.

A ako želite da saznate šta to znači, ne tražite dalje od njegove serije pod nazivom "Bodyscapes".

Kroz inventivnu i preciznu kompoziciju i osvetljenje, Varner je izvajao monumentalne pejzaže od dobro izgrađenog mišićavog tela. Tačno, dok se čini da je većina scena sastavljena od nekoliko modela, sve su zapravo oblikovane od jedne osobe, a slike su mukotrpno spojene iz više kadrova.

Laktovi i kolena postali su planine, leđa i vrat su se pretvorili u doline, a iluzije su zaista impresivne. Nastavite da se krećete i pogledajte ih sami.

Pustinja usnulih ljudi

.

Dolina ležeće žene

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Valley of the Reclining Woman

A post shared by Carl Warner Foodscapes (@carlwarnerofficial) on

.

Varner je skicirao kompozicije pre svakog fotografisanja, ali kada je uzeo kameru, video je i druge poze, pa je nove oblike ugradio i u seriju. Snimio je ove neočekivane elemente kako bi se uklopio u njegovu novu viziju, često koristeći opremu za osvetljenje volframa i blica da bi istaknuo konture. Fotograf je pokušao da rekreira prirodnu sunčevu svetlost u studiju, što je moralo da pojača osećaj realizma u pejzažima.

Spavač

.

Izvor: Novimagazin

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Sleeper #BodyScapes #CarlWarner

A post shared by Carl Warner Foodscapes (@carlwarnerofficial) on