SUZDRŽANO, GLASNO ILI PONAVLJAJUĆE: Šta način na koji kijate govori o vašem karakteru?

Način na koji kijate navodno može da pokaže posebne osobine koje vas krase

Kako kijate?, foto: Depositphotos/rogistok
Kako kijate?, foto: Depositphotos/rogistok
.

U zapadnjačkoj kulturi postoje neka društvena pravila koja važe kod kijanja. Potpuno prihvatljivo “čišćenje nosa” u Šangaju, izazvalo bi preke poglede u Evropi.

Jedno istraživanje pokazalo je da svaka osoba sledi svoja pravila kod kijanja, što otkriva puno o našem karakteru, piše Brightside.

Ovih pet različitih načina pokazuje vaše posebne osobine:

Glasno kijanje
Ovakvi pojedinci uživaju u kijanju. Obično su glasni i ne smeta im kijanje u bilo kojoj situaciji. Uporni su i samouvereni, te im je prijatno u društvu.

Tiho kijanje
Ovakav način kijanja povezuje se sa stidljivim osobama koje ne žele da privuku pažnju na sebe. Oni će držati nos tokom kijanja ili će proizvesti jedva čujni zvuk.

Obično su pristojni i svesni šta je društveno prihvatljivo, a šta ne. Uz to, osetljiviji su na komentare i kritike od drugih.

Neprestano šmrcanje
Radi se o svesnoj navici koju mnogi smatraju iritantnom. Umesto da kinu, ove osobe neprestano šmrcaju. Uvek pokušavaju da ugode drugima i ne žele da prave "scenu".

Neprijatno im je da istresu nos u javnosti i nesigurne su u društvu.

Ponavljajuće kijanje
Ovakav tip kijanja povezuje se s osobama koje žele da budu u centru pažnje. Mnogi od njih kijaju između dva i pet puta, ali većina ih je pritom jako glasna.

Iako ne mogu da pomognu sami sebi, serijsko kijanje kod drugih izaziva nelagodu jer ih automatski povezuju s narušenim zdravljem i bolestima.

Paranoično kijanje
Ove osobe nakon kijanja panično čiste kapljice koje su ostavili na površinama raznim dezinfekcionim sredstvima.

Jako paze na svoju spoljašnjost i brine ih šta drugi misle o njihovom izgledu, prenosi net.hr.