Zanimljivosti

Do udaljenih plaža autobusom ili peške: Propao mu odmor u Grčkoj

 

Beograđanin J.I (30) iz Beograda, do detalja je isplanirao svoj odmor na Grčkom ostrvu Lefkada – Toliko sam se radovao zasluženom godišnjem odmoru da sam napravio detaljnu mapu svih plaža na Lefkadi, i po mom mišljenju najlepših na svetu, a koje ću obilaziti u narednih 10-ak dana koliko sam boravio u Grčkoj. Neke su mi drugari preporučili, neke sam pronašao na internetu.

02.08.2019. - 11:12h pr
Predivne plaže
Predivne plažefoto: Despotitphotos/ucianbolca

Udaljenost od smeštaja koji sam rezervisao mi nije predstavljao problem, jer sam svakako planirao da po dolasku iznajmim automobil i tu već kreću muke – prepričava ovaj Beograđanin.

Za iznajmljivanje autombila u Grčkoj je bilo neophodno da posedujem Međunarodnu vozačku dozvolu, koju sa sobom nisam imao, uprkos tome što za naše državljane ista prilikom putovanja sopstvenim automobilom čak i nije potrebna, a kao i svima koji putuju na odmor i meni je samo to parče raja bilo u glavi te se nisam podrobno ni raspitivao, kaže J.I. navodeći da je zbog te činjenice sebi upropastio odmor jer je bio osuđen samo na kretanje javnim prevozom.

Naš čitalac se tek po povratku u Beograd informisao da rent-a-car agencije u Grčkoj imaju pravo da insistiraju na posedovanju Međunarodne vozačke dozvole, a koja se može vrlo jednostavno pribaviti u bilo kojoj poslovnici Auto-moto saveza Srbije.

Da sam na vreme pozvao AMSS, moj odmor bi sigurno bio onakav kakvim sam ga i zamišljao. Zato ću se ubuduće pre svakog polaska na put dobro informisati šta mi je potrebno od dokumenata u inostranstvu pozivom Operativnog centra AMSS na broj 1987, koji je dežuran 24 sata dnevno.