Kokosovo ulje je odlično za ljude, a da li znate zašto je DOBRO za pse?

Svi znamo kakve dobrobiti kokosovo ulje ima na ljudski organizam, ali malo ko od nas zna da je ovo ulje odlično i za naše pse. Može da im poboljša varenje, da se bori protiv virusa, da pomogne prilikom gubitka težine, ali i da poboljša njegovo krzno.

.

Poboljšava varenje vašeg psa

Kokosovo ulje može da poboljša varenje vašeg psa, jer srednji lanac masnih kiselina povećava apsorpciju hrane u digestivnom traktu. Može da pomogne i u lečenju sindroma zapaljenog creva, kolitisa ili drugih digestivnih poremećaja.

Ojačava imuni sistem vašeg četvoronožnog prijatelja

Kokosovo ulje ima snažan udarac kada je u pitanju imuni sistem vašeg psa. To je antibakterijski, antivirusni i anti-gljivični agens koji može da smanji primenu infekcije i bolesti kod vašeg ljubimca.

Olakšava alergije vašeg psa i njihove efekte

Verovatno već znate da dodavanje kokosovog ulja može da poboljša izgled i zdravlje vaše kože i kose. Isti efekat imaće i na vašeg ljubimca. Kokosovim uljem možete da tretirate kožna oboljenja, poput ekcema i dermatitisa i na taj način smanjite šansu za dalje alergije. Takođe, ovo ulje može da povrati sjaj krznu vašem psu, ali i da ga zaštiti od buva, krpelja ili gripa.

Dodatne prednosti

Kokosovo ulje takođe može da se koristi za borbu protiv lošeg zadaha kod pasa. Zato što utiče na regulisanje proizvodnje insulina, kokosovo ulje vašem psu može pomoći da izgubi prekomernu težinu i dobije energiju. Takođe, smanjuje upale zglobova i ligamenata.

Izvor: Infobrif.rs