Toni Sakson tvrdi da mu Vest duguje 993.000 dolara neisplaćene plate nakon što je radio kao "vođa projekata i domaćica" u kući u Malibuu.

Sakson je ispričao za Skaj njuz da mu je Kanje Vest naredio da ukloni struju i prozore iz kuće.

"Hteo je da kuća bude poput skloništa", rekao je. Naime, Kanje je hteo da mu ta kuća bude "bunker, njegovo mesto gde će se sakriti".

Prema tužbi podnesenoj na Višem sudu u Los Anđelesu, Vest, koji je zakonski promenio ime u "Je", nezakonito je otpustio Saksona nakon što je ovaj odbio da udovolji reperovim "opasnim" zahtevima. U tužbi se navodi da je Saksona angažovao 2021. kao vođu projekta sa punim radnim vremenom na imanju uz plažu vrednom više miliona dolara.

Uz ove uloge, njegove bi dužnosti uključivale nadziranje zadataka povezanih sa gradnjom, uključujući čišćenje, rušenje, zapošljavanje izvođača i koordinaciju radnika. Je je navodno kupio kuću za više od 55 miliona dolara, a zatim ju je srušio kako bi započeo opsežno preuređenje. Kao rezultat demoliranja spomenute nekretnine, prema tužbi, Sakson je sve vreme morao da spava na podu.

Uprkos "konstantnim pritužbama" Saksona o njegovim uslovima spavanja i drugim opasnostima, Kanje nije popustio. U jednom trenutku, Sakson je rekao da mu je rečeno da unese generatore struje, ali je on to odbio da učini iz sigurnosnih razloga i upitao je repera "želi li da ga ubije".

"Ako me ne slušaš, onda si neprijatelj, ti si Klinton, ti si Kardašijanka i ja ti više neću biti prijatelj. Neću ti dati nijednu priliku više", rekao je Kanje Saksonu nakon što je odbio da nosi spomenuti generator.

Sakson tvrdi da mu je obećana isplata od 20.000 dolara nedeljno, ali otprilike mesec dana kasnije primio je samo jednu isplatu od 20.000 dolara za svoje usluge zajedno sa 100.000 dolara za troškove izgradnje, navodi se u pritužbi.

"On nikoga ne isplaćuje", tvrdi Sakson.

"On natera ljude da obave sav taj posao i odbace sve zbog njega, a onda se predomisli ili zaboravi. Raditi za Jea bilo je ludo. Budite se pitajući se koja će verzija Jea biti na drugoj strani slušalice: fini pastor ili ludi diktator", dodao je.

Prema tužbi, Sakson se žalio da je "iscrpljen" od rada i da mu je potrebno vreme za odmor, ali Je ga je ignorisao. Nedugo nakon toga, tvrdi, teško je povredio leđa dok je radio, ali su njegovi zahtevi opet ignorisani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.