Nakon što je Rasel Brend optužen za silovanje, sve više žena se javlja i otkriva da se nasilno ponašao prema njima. Zbog ozbiljnih optiužbi on gubi poslove, a sada mu je ukinut i Jutjub kanal.

Naime, ova platforma je odlučila da zaustavi monetizaciju kanala Rasela Brenda zbog, kako su naveli, njegovog kršenja "politike odgovornosti".

"Ako kreatorovo ponašanje van platforme šteti našim korisnicima, zaposlenima ili ekosistemu, mi preduzimamo mere“, saopštio je potparol Jutjuba.

Inače, Rasel je na svom Jutjub kanalu imao preko 6 miliona pratilaca, a u svojim videima je najčešće govorio o duhovnosti i politici.

Podsećanja radi, agencija za talente Tavistock Wood otkrila je da je prekinula saradnju sa britanskim komičarem Raselom Brendom, koji je na vrhuncu slave optužen za silovanje i emocionalno zlostavljanje četiri žene.

"Verujemo da nas je gadno prevario. TV je prekinuo sve profesionalne veze sa Brendom", saopštila je agencija, prenosi Dejlimejl.

Takođe i brojne humanitarne organizacije prestale su da rade sa Brendom nakon što je objavljen filma 'Rasel Brend: Na vidiku', u kojem četiri žene optužuju britanskog komičara za silovanje. Jedna od njih je Trevi, dobrotvorna organizacija koja podržava bivše zavisnike i njihovu decu.

Sa druge strane, Rasel negira ove optužbe i na snimku objavljenom na Jutjubu u petak kaže da je bio "veoma, veoma promiskuitetan", ali da su sve njegove veze bile "apsolutno i uvek sporazumne".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.