Menson, čije je pravo ime Brajan Vorner, optužen je za dve prekršajne ​​tačke a priznao je samo optužbu za izduvavanje nosa u sporazumu o priznanju krivice sa tužiocima. Tužioci su odbacili drugu optužbu, u kojoj se navodi da je Menson pljunuo snimateljku, prenosi Asošiejted pres.

Pevač je kažnjen sa nešto više od 1.400 dolara, a sudija je pristao da dozvoli Mensonu da kaznu služi društveno-korisnim radom u Kaliforniji. Menson mora da pruži dokaz o svom društvenom radu do 4. februara. Kako podseća AP, Menson je optužen po dve tačke za napad na snimateljku Suzan Fontejn, kada joj je prišao na bini, prislonio lice na kameru koju je držala, i na nju izduvao nos, i to u dva navrata.

Suzan Fontejn je izjavila da je to „najodvratnija stvar koju je ljudsko biće moglo da uradi“. Menson se na suđenju pojavio u crnom odelu i nosio tamne naočare za sunce. Tužilac Endru Livernoa rekao je da je to njegovo prvo krivično delo i da nije imao ranije dosijee.

Fontejnova nije bila prisutna na suđenju. Menson se prvobitno 2021. godine izjasnio da nije kriv, a njegov advokat je tada rekao da način snimanja koji koristi snimateljka obično izlaže snimatelje ''slučajnom kontaktu sa telesnim tečnostima''.

Menson je postao poznat sredinom 1990-ih, koliko po izazivanju javnih kontroverzi, tako i po hit pesmama poput „The Beautiful People“ i hit albumima kao što su „Antichrist Superstar“ iz 1996. i „Mechanical Animals“ iz 1998. Nekoliko žena tužilo je Mensona poslednjih godina zbog seksualnog i drugog zlostavljanja. Većina optužbi je odbačena ili je postignuto poravnanje, uključujući tužbu koju je podnela glumica iz „Igre prestola“ Esme Bjanko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.