Kako prenose strani mediiji, prema predlogu novog zakona, fotografije ili video snimci koji su promenjeni ili retuširani, moraju da budu označeni kao takvi, kao i da će "bilo kakva promocija kozmetičke hirurgije biti zabranjena". Takođe, zakon predviđa zabranu reklamiranja kriptovaluta i kockanja.

Francuska vlada pokušava da, kako se navodi, "limitiraju destruktivne psihološke efekte" koju ovakve promocije imaju na korisnicke društvenih mreža.

Prema predlogu koji je predstavio ministar finansija Bruno Le Mer, za kršenje uredbi predviđaju se kazna i do dve godine zatvora i 30.000 evra. Takođe, influenserima koji budu proglašeni krivima može da se zabrani da koriste društvene mreže i nastave karijere na tim platformama.

Rasprava o zakonu bi trebalo da počne danas, a Le Mer je rekao da će biti "nula tolerancije" prema onima koji ne poštuju pravila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.