Tužba, podneta u februaru u Santa Feu, protiv Boldvina, kompanije koja je producirala film i drugih ključnih članova ekipe, navela je brojna kršenja standarda filmske industrije tokom snimanja.

Metju Hačins, udovac Haline Hačins koja je ubijena na setu, biće izvršni producent filma i primaće deo zarade, dodaje se u saopštenju.

"Postigli smo nagodbu, koja podleže sudskom odobrenju. Kao deo tog poravnanja, naš slučaj će biti odbačen. Snimanje filma "Rust", kojeg ću sada biti izvršni producent, nastaviće se sa svim prvobitnim glavnim akterima u januaru 2023. Svi verujemo da je Halina smrt bila užasna nesreća. Zahvalan sam što su se producenti i zabavljačka zajednica okupili da odaju počast Halininom završnom radu", rekao je Hačins u saopštenju.

Filmski režiser Džoel Souza, koji je takođe povređen u pucnjavi, trebalo bi da se vrati filmu.

"Oni od nas koji su imali sreće da provedu vreme sa Halinom znali su da je ona izuzetno talentovana, ljubazna, kreativna i izvor neverovatne pozitivne energije. Samo bih voleo da ju je svet upoznao pod drugačijim okolnostima, kao što bi sigurno kroz njen neverovatan rad. U mojim sopstvenim pokušajima da se izlečim, svaka odluka da se vratim da završim režiranje filma mogla bi da ima smisla za mene samo ako je urađena uz učešće porodice Hačins. Iako je svakako gorko, drago mi je što ćemo zajedno sada završiti ono što smo Halina i ja započeli. Svaki moj trud na ovom filmu biće posvećen odavanju počasti Halininom nasleđu", rekao je Souza u izjavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.