Potrebno:

  • 1kg juneće rosbratne (može i bez koske)
  • 1 veći daikon
  • Beli luk
  • Soya sauce
  • Mirin
  • Susam beli i crni
  • Braon šećer
  • Hoysin
  • Mladi crni luk (perca)
  • Alga kombu
  • Miso paste
  • Puter
  • Za onion jus:
  • 6 glavica crvenog luka
  • Maslinovo ulje
  • Tomato paste
  • Lovorov list
  • Beli luk
  • Jabukov sok
  • Puter
  • Majčina dušica
  • 50gr junećeg fonda
  • So, biber


Postupak

Meso izvaditi iz frižidera i ostaviti na sobnoj temperaturi barem 2h pre pečenja. Pripremiti roštilj.

Meso odkostiti posoliti I blago pouljiti.

Daikon oljuštiti od kore, te iseći na kolutove 5m debljine.

U jedan dubli tiganj ili šerpu staviti malo ulja, sitno seckani beli luk, domani sauce, 3 kašik miso paste, 2 kašike hoysin paste, 2-3 veća parčeta alge kombu i 1 puni kašiku prepečenog susama, dodati parčad daikona i naliti vodom. Kuvati 30-45 minuta poklopljeno i povrmeno okretati.

Očistiti crveni luk i iseći na krupnije komade. Staviti u šerpicu zajedno sa belim lukom majčinom dušicom lovorovim listom tomato pastom posoliti I po biberiti. Ukuvavati 15 do 20 minuta. Dodati jabukov sok (300ml) grančice sveže majčine dušice i nastaviti sa kuvanjem još 10min. Procediti i vratiti u tiganj, didati juneći fond i puter. Ukuvati par minuta.

Meso grilovati pet minuta po strani na užarenom roštilju i premazuvati soya saucem. Okrenuti dva puta.

Serviati grilovano medo isečeno na tanke parčiće uz kuvani daikon sa sosom od crvenog luka i sitno seckanim percima mladog crnog luka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.