Sastojci za dve paprike:
- 100g junećeg mlevenog mesa
Priprema: Očistiti paprike i isprazniti je od semenki. U jednu činiju umešati meso sa pirinčem, seckanim crnim i belim lukom (1 čen), peršunom, mirođijom, alevom i sudžuk paprikom i cimeton (jedna kašičica).
Dodati malo ulja pa dobro umesiti.
Puniti paprike sa nadevom i staviti u plitku šerpu zajedno sa paradajz pireom, seckanim crnim lukom, čenom belog luka, seckanim paradajzom, peršunom, mirođijom, alevom paprikom i malo vode. Dodati so I biber.
Poklopiti i ostaviti da se krčka 45 minuta uz povremeno okretanje paprike. Ako ima potrebe dodati malo vode. Nakon 45 minuta dinstanja, otklopiti paprike i narendati preko svežeg sira, pa staviti paprike u rernu (pečenje uz samo gornji grejač) i peći još 15 minuta na 220 stepeni ili dok ne dobiju tipičnu zapečeni koricu.
Servirati.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.