Pire od grasša i mente: Grašak skuvati u morski slanoj vodi. Prebaciti ga u blender, dodatno posoliti, dodati nekoliko listića mente, uz postepeno dodavanje putera. Potrebno je kroz cediljku istisnuti pire, za finu i ujednačenu teksturu (ukoliko je potrebno, dodati tek malo vode).

Beurre blanc: U šerpicu, staviti oko 150ml vina i 2 seckana na rebarca šalota. Dodati 2 lovorova lista, 10ak zrna šarenog bibera i ostaviti da se redukuje. Potom u drugu šerpicu procediti redukovanu tečnost i vratiti na vatru. Dodati 35ml neutralne pavlake te sjedniti. Skloniti sa vatre i kada temperatura počne opadati dodavati komadiće putera (ukupno oko 120g) odnosno koliko sos primi. Na kraju posoliti.

Salata od komorača i narandže: Polovinu komorača iseći na mandolini. Isfiletirati narandžu. Salatu začiniti sa ceđenim sokom jedne narandže, maslinovim uljem i soli. Takođe listove komorača marinirati koji će ulepšati dekoraciju tanjira.

Brancin: Branica očistiti te isfiletirati i povaditi sve kosti. Posoliti. Na srednje zagrejan tiganj dodati malo ulja i putera i staviti ribu na strani kože na tiganj. Peći oko 3 minuta. Dodati majčinu dušicu i još putera, te okrenuti ribu i zalivati je sa puterom oko 2 minute. Voditi računa da se riba ne prepeče i koža ostane hrskava.

U skvizer staviti pire, te servirati kružni oblik pirea, a u unutrašnji deo sos. Preko sosa staviti brancina, a okolo salatu. Poslužiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.