Na osnovu toga šta prvo primećujete u svojoj okolini i kako percipirate svet oko sebe, možete otkriti kakav ste tip ličnosti.

Na jedan brz i jednostavan način možete otkriti koje osobine su kod vas dominantne.

Potrebno je samo da "bacite" pogled na ilustraciju i da otkrijete kakav ste tip ličnosti:

Ako ste prvo videli lice starog čoveka: Vi ste mirna, iskrena i odana osoba. Mnogo ljudi iz vašeg okruženja zna da se samo vama može poveriti, kao i to da ste vi pouzdana, sigurna i nezavisna osoba. U vama se krije lider koji ima sposobnost da sluša različita mišljenja, da nađe rešenje i da ga predstavi drugima, koji vas prirodno slede kao grupa. Kada jednom postavite cilj, nakon što ste temeljno analizirali okolnosti i napravili dobru strategiju za ostvarivanje istog, ništa vas ne može zaustaviti niti naterati da odustanete. Vi ste precizni i odlučni, što vas ponekad može učiniti perfekcionistom, a stres koji doživljavate u želji da vam bude što bolje tada nastupa češće nego što želite. S vremena na vreme, pokušajte da se prepustite, relaksirate i oslobodite. Otkrićete da je sloboda slatka.

Ako ste prvo videli mladu devojku: Vi ste optimistični i zračite pozitivnom energijom. Radoznali ste i zanimaju vas mnoge stvari koje se nalaze oko vas i uvek strastveno želite da isprobate nove stvari. Imate tendenciju da budete impulsivni, pa često krećete u akciju na osnovu brzih i nepromišljenih odluka. Ako počnete pažljivo da planirate načine na koje ćete ostvariti svoje ciljeve, uštedećete mnogo vremena i truda, više nego što mislite. Volite da pomažete drugima i po prirodi ste darežljivi. Jaki ste i odlučni. Bez obzira šta vam stoji na putu, vaša sposobnost da ostanete uspravni i podignute glave vas tera da nastavite dalje. Ne odustajte! Sve prolazi, a na kraju vi dobijate sve što ste zaslužili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.