Rođen je kao jedno od trojki, koje su odmah po rođenju bile u inkubatoru. Posle toga on i njegova sestra su izgubili vid.

Za sebe kaže da živi tako da nema očekivanja – nada se najboljem, a spreman je na najgore.

„Ja sam minimalista, nemam neke potrebe. Moja želja je da pomažem ljudima, da širim pravoslavlje, da budem srećan time što druge činim srećnima“, priča on i dodaje da je više od 9.000 ljudi širom sveta preveo u pravoslavnu veru.

Među njima našla se i jedna Japanka, koja ima 96 godina, a sada se prisetio i kako je izgledala njena poseta Srbiji.

„Ona ima energije više nego svi mi zajedno. Ja sam joj bio turistički vodič po Beogradu i na kraju je tražila da poseti srpsku verziju planine Fudži, a kako kaže to je Rtanj. Pomsilio sam gde nađe mene i planinarenje“, priča Slobodan sa osmehom.

On se u tu avanturu upustio sa njom i još jednim svojim prijateljem, a prisetio se kada su se spuštali sa planine da je užasno padala kiša, a da mu je prijatelj tada rekao: „Ako skreneš malo desno tu ti je provalija padaš na autoput, a levo padaš u reku – pa ti biraj“.

Kako je izgledala ova tura planinarenja, kako je kasnije ona izrazila želju da pređe u pravoslavnu veru, koje sve strane jezike govori Slobodan, a šta mu je sve želja još da nauči i uradi pogledajte u videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.