Ne zna se tačno kada je sve započelo, ali se zna da je sve više priustan. Možda na prošlogodišnjoj dodeli MTV nagrada kada se na iznenađenje i čuđenje svih, Rita Ora pojavila obučena u odeću koju nosimo u kupatilu? Ili je pak svet potpuno zaludela kraljica Riri koja se pojavila na naslovnici britanskog Voga s kosom zamotanom u peškir? Ne znamo početak, a čini se da ovom trendu, za sada, ne vidimo ni kraj.

Naime, novi trend sastavljen je od kombinacije reči bath što znači kupka i athleisure kao kombinacija atletskog (sportskog) i slobodnog vremena koja se do sada koristila za opisivanje odeće nosive u našim svakodnevnim, ali i hit trenucima. Dakle, ako kombinujete Ritin izgled s crvenog tepiha i pri tom još napravite selfi morate znati da ste prava i apsolutna trendi devojka. Čak i ako nemate hrabrosti u predloženom outfitu da izađete u javnost.

A post shared by Nenthe (@nenthe) on

A post shared by NINA KASTENS (@ninakastens) on

Stvarno jednostavno. Odaberite neki najkul peškir koji imate u ormaru i u njega zamotajte kosu. Pripremite ogromne ogrlice, trendi (i vrlo upadljive) minđuše, narukvice i sunčane naočare prikladne za tematske filmove popularnog Džejms Bonda (ali onog nešto starijih retro izdanja na primer iz perioda Rodžera Mura) i dodajte malo šminke, i fotku na kraju objavite na Instagramu.

Koliko je ovaj trend zanimljiv pogledajte u nastavku primere koji možda i vas inspirišu za neki novi kreativan rad koji će završiti na vašem feedu i imati heštag #bathleisure.

A, ako je suditi po dosadašnjoj popularnosti ovog trenda čini se da se brzinom svetlosti šire oni (i tako lako postaju omiljeni i najbolji) za koje nam treba sve manje truda, a sve više prirodnosti, piše cosmopolitan.rs.

Pratite nas i na Viberu!

A post shared by Aureta (@aureta) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.