"Dvadesete su vreme kada postoji najviše verovatnoće za se*s utroje, eksperimentisanje i dosta ležernih intimnih odnosa. U tim godinama više smo fokusirani na izgled, a manje na zadovoljstvo. Sećam se dvadesetih kao vrtoglave mešavine slobode i nesigurnosti. Prekinula sam vezu sa svojim dugogodišnjim dečkom sa kojim sam se čak verila na svoj 21. rođendan. Posle raskida odlučila sam da neko vreme budem sama. Imala sam snažan se*sualni nagon i dosta fantazija, ali nisam ništa radila da bih te maštarije ostvarila", otkrila je ona, pa dodala:

"Zanemarite okvire. U redu je ako ne želite dosta iskustva i ne želite da eksperimentišete. Odredite svoja pravila i ne pokušavajte da se pridržavate onih koja vam ne odgovaraju. Ako vam treba više vremena da biste dostigli orgazam, koristite se*sualna pomagala kako biste izjednačili zadovoljstva vas i partnera. Savršena tela ne postoje. Biti dobar u krevetu ne znači imati sjajno telo, već entuzijazam. Ako se osećate loše nakon se*sa, spavate sa pogrešnom osobom", navela je Trejsi Koks u knjizi.

Udala se u tridesetim, bila je to njena prva duža veza, ali joj se nije dopala činjenica da ostane do kraja života u monogamnoj vezi. Razvela se i posvetila karijeri.

"Postoje ipak se*sualni bonusi - većina u tim godinama je sigurnija i bolje poznaje svoje telo. Iako se neke žene muče s orgazmom u dvadesetima, većina ga postiže u ovoj deceniji jednostavno zato što su iskusnije i spremnije da traže od partnera da ih zadovolji".

Napomenula je: "Ušla sam u četrdesete osećajući se poprilično zadovoljno svojim se*sualnim životom. Dok su se moji oženjeni prijatelji žalili na nedostatak libida, moj slučaj bio je drugačiji. Osećala sam se fantastično. Imala sam ličnog trenera, putovala sam, promovisala knjige i udvarali su mi se duplo mlađi muškarci", rekla je ona, a onda je usledila nova decenija:

"Kada sam napunila 50 godina, dve godine nakon menopauze, moj se*sualni nagon naglo je pao. Ali nisam imala pojma da će se moj život uskoro promeniti nabolje. Otprilike u to vreme upoznala sam svog drugog supruga Majlsa, ljubav svog života. Menopauza je izazov za sve nas, ali smo obrazovaniji nego ikada i možemo to donekle da okrenumo u svoju korist. Se*s može da bude bolji u srednjim godinama jer se žene napokon opuste. Deca su odrasla, ostvarili ste se u karijeri ili se zaustavljate, većina nas je finansijski u boljem položaju i imamo vremena i energije da se usredsredimo na sebe. Se*s je manje koncentrisan na penetraciju, sporiji je i erotičniji", prenosi The Sun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.