Se*s je čin tokom kojeg telo prolazi kroz brojne promene. Iako svako od nas ima različite želje i potrebe, telo kod gotovo svih reaguje na vrlo sličan način.

Jedna od tih reakcija je i potreba za mokrenjem nakon intimnog odnosa. Ona kod nekih može da bude vrlo snažna i trenutna, dok se kod drugih žena pojavi nakon nekoliko minuta. Tu potrebu nikako ne bi trebalo da ignorišete.

Zašto nam se mokri nakon se*sa?

Naše je telo vrlo sofisticiran "uređaj" čija je uloga da nas maksimalno zaštiti od potencijalnih opasnosti koje vrebaju u našoj okolini.

Jedna od tih opasnosti krije se u bakterijama. Naime, tokom se*sualnog odnosa telo je izloženo brojnim bakterijama koje se mogu ''sakriti'' na mestima na kojima ih nikako ne želimo.

Urolog Neven Kapun objašnjava kako je upala bešike direktno povezana sa se*sualnim odnosom.

- Tokom se*sualnog odnosa bakterije se kroz mokraćni kanal šire prema bešici, što kod žena može dovesti do akutne upale urinarnog trakta. Uriniranjem nakon se*sa zapravo 'čistimo', odnosno ispiremo mokraćni kanal od bakterija - ističe Kapun.

Upravo zbog toga, ako osetite snažnu potrebu za mokrenjem nakon se*sa, odgodite maženje za nekoliko minuta i poslušajte svoje telo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.