Ova stvar tokom seksa, muškarcima je jako bitna!

Mnoga istraživanja pokazala su da su tokom seksa muškarci ti koji postižu orgazam u 95 posto slučajeva, dok kod žena taj procenat iznosi od 50 do 70 odsto.

Ova stvar tokom seksa, muškarcima je jako bitna!, foto: Depositphotos/nd3000
Ova stvar tokom seksa, muškarcima je jako bitna!, foto: Depositphotos/nd3000

Istovremeno, neke žene se žale kako je muškarcima bitan samo njihov užitak i ne brinu se hoće li i žena doživeti vrhunac. No, istina je drugačija. Iako, naravno, postoje mušarci koje nije briga da li je žena uživala u seksu, većini im je i te kako stalo.

Novinar Majkl Kaslman koji već više od 40 godina odgovara na pitanja o seksu, kaže da pitanje koje mu postavljaju mnogi muškarci glasi - kako da pomognem svojoj partnerki da doživi orgazam? Osim toga, zabrinutost muškaraca oko sopstvenih problema kao što su preuranjena ejakulacija ili veličina polnog organa, delom proizlazi iz verovanja da njihovi problemi utiču na užitak njihovih partnerki.

Istina je da ti i slični problemi imaju znatno manje veze sa seksualnim zadovoljstvom žena nego što muškarci veruju.

Zaključak je, dakle, da mnogi muškarci brinu za svoje partnerke i njihov orgazam, a takvo mišljenje potvrdila je i nedavna studija.

Istraživači sa Univerziteta Mičigen nasumično su izabrali 810 muškaraca kojima su podelili dve erotske priče i dali im zadatak da ih pročitaju.

U jednoj od priča žena je doživela orgazam, u drugoj nije. Nakon toga, istraživači su zamolili muškarce da ocene sopstvenu muškost i seksualnu samouverenost.

Oni koji su pročitali priču u kojoj je muškarac doveo ženu do orgazma, sebi su dali mnogo bolje ocene, što je sugerisalo da cene svoje pomaganje ženi na putu do vrhunca.

Na kraju, za obe strane bitno je da znaju da niko nikome ne daje orgazam. Orgazmi su poput smeha. Komičari nisu osobe koje tek tako uspeju da nas nasmeju. Oni nam pomažu da izrazimo emociju koja je u nama.

Isto važi i za orgazam. Partneru ili partnerki možete da olakšate proces, ali bez njihove želje i volje neće biti ničega. Zato se nemojte stideti razgovora o seksu i pitajte partnera šta mu odgovara, ali i izrazite svoje želje.

Takođe, jednako kao što je ženski orgazam ključan za muškarčevo seksualno samopouzdanje, to isto samopouzdanje i kod mnogih žena zavisi od muškog orgazma.

Nemački istraživači ispitali su 240 žena o orgazmu, a više od polovine njih ocenilo je da je užitak partnera vrlo važan da i one budu zadovoljne.

Izvor: Zadovoljna.hr