Iznenadićete se! Ova vrsta muške figure je ženama NAJPRIVLAĆNIJA

Grifit Univerzitet u Kvinslendu sproveo je istraživanje sa namerom da utvrdi koliko je fizička snaga važna za privlačnost muškaraca.

Izvor: 24sedam.rs/K. B.  |  
Foto: conrado/Shuttrstock
Foto: conrado/Shuttrstock
.

Ako vam žena kaže da nije impresionirana ogromnim trbušnjacima, sjajnim i napetim bicepima ili pločicama koje se pokoravaju svakom njenom pokretu, moguće je da to čini iz ljubaznosti, sugeriše nova studija.

U istraživanju su ženama prikazane fotografije muških torzoa bez glava kako bi ocenile njihovu privlačnost i snagu. Učesnice su bili kako obični studenti, tako i one koje redovno vežbaju.

Rezultati studije pokazuju da žene ne nalaze muškarce bez mišića privlačnijim, pri čemu je percipirana snaga ključna za mušku privlačnost. Najjači muškarci su u 70 odsto slučajeva ocenjeni kao najprivlačniji.

Dodatno, istraživanje ukazuje da žene favorizuju više i mršavije muškarce. Iako postoji teorija da postoji granica do koje mišićavost povećava privlačnost, preko koje telo postaje manje privlačno, ovu teoriju su australijski naučnici osporili korišćenjem pravih fotografija umesto skica.

Za one koji nisu u vrhunskoj formi, ne brinite; izgled poput Apolona nije sve, a snaga se ne stiče samo odlaskom u teretanu. Osim toga, iako studija obuhvata 160 žena, potrebna su dodatna istraživanja za pouzdanije zaključke.

Druge studije su takođe pokazale da žene preferiraju nešto nežnija i mlađa lica, što se retko nalazi kod izrazito mišićavih muškaraca.