Ljubav i seks

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: U kojoj su godini života žene i muškarci najprivlačniji?

Stara izreka kaže da je lepota u oku posmatrača, a isto se može reći i za privlačnost. Kada je u pitanju izgled, stvari ne bi trebalo generalizovati. Svi imamo različit ukus i potpuno drugačije stvari u nama mogu da izazovu osećaj žudnje prema drugoj osobi.

20.07.2021. - 16:00h
Privlačnost se smanjuje s godinama
Privlačnost se smanjuje s godinamafoto: kiuikson/Shutterstock

Mnogi istraživači odlučili su da se pozabave temom privlačnosti i da ustanove u kojim godinama života su žene i muškarci najprivlačniji.

Sasvim očekivano, situacija je drugačija u zavisnosti od pola.

Prema istraživanju Elizabet Bruč, profesorke sociologije na Univerzitetu u Mičigenu, muškarci su u očima žena u proseku najprivlačniji oko 50. godine života. Tačnije, razdoblje njihove najveće privlačnosti počinje s četrdesetom godinom života i vrhunac doživljava u pedesetoj,

S druge strane, istraživanje sprovedeno na ženama pokazalo je da (prema mišljenju muškaraca) razdoblje najveće ženske privlačnosti počinje nakon 18. godine života i s godinama samo pada, piše Zadovoljna.hr

Podaci iz jedne druge studije potvrdili su da muškarci većinom privlačnost poistovećuju s mladošću i smatraju da su pripadnice lepšeg pola u proseku najprivlačnije u 23. godini života.