12 godina nije vodila ljubav sa suprugom, a onda mu je rekla da nađe ljubavnicu... Ovo je RAZLOG...

Ispovest žene koja je zapala u očajanje zbog svog neobičnog stanja...

Ilustracija, foto: Depositphotos/nd3000
Ilustracija, foto: Depositphotos/nd3000
.

Kendra Bler (39), je odrasla u strogoj hrišćanskoj porodici i još u tinejdžerskim danima je odlučila da neće izgubiti nevinost pre braka. Udala se sa samo 19 godina, ali je uskoro otkrila da nije u sposobnosti da vodi ljubav, jer je to za nju predstavljalo bolnu agoniju. Njoj je diganostifikovan vaginizam – fizičko stanje izazvano grčenjem i stezanjem vaginalnih mišića, u toku pokušaja penetracije. Nakon 12 godina braka bez seksa, par je odlučio da okonča svoju vezu, piše TheSun, a prenosi Objektiv.

Sada je Kendra ponovo verena i odlučna je u nameri da učini sve kako bi mogla da ima seks sa svojim budućim mužem, do 2022. godine, kada planiraju venčanje.

“Tokom moje prve bračne noći, pre 20 godina, shvatila sam da nešto nije u redu. Bilo je kao da imam neku kost u sebi, koju moj tadašnji muž nije mogao da probije. Posle nekoliko neuspelih pokušaja otišla sam kod ginekologa, gde sam imala neprijatno iskustvo, jer me je ludački bolelo i nisam dozvolila dalji pregled”, priznaje Kendra.

Ona je skupila snage tek pet godina kasnije da poseti drugog ginekologa, koji joj je dijagnostifikovao vaginizam. Ovo neprijatno stanje je vrlo retko, a može da bude izazvano traumatičnim seksualnim iskustvima, ali i psihičkim barijerama. Takođe, stres dosta pogoršava ovo stanje.

“Laknulo mi je kad mi je doktor rekao da nisam izmislila ovo i da nisam jedina žena sa ovim problemom. Dobila sam neke tampone za vežbu, ali je i to bilo previše bolno”, kaže ona.

Njen brak je ubrzo zapao u krizu, kako zbog ovog, tako i zbog drugih problema i posle 12 godina bez ove vrste intimnih odnosa, ona se razvela od svog supruga.

“Pre nego što smo se rastali, ja sam mu govorila da slobodno ima seks sa drugim ženama. Naravno da nisam to želela, ali bila sam frustrirana, a bio je i on”, kaže Kendra.

Iako je posle toga njeno samopouzdanje naglo opalo, Kendra je uskoro upoznala svog sadašnjeg verenika, kome je odmah rekla za svoje stanje. Međutim, njemu to nije smetalo i rekao je da nije sa njom zbog seksa.

Počela je da ide na fizikalnu terapiju za ovaj problem i uz pomoć vežbi je ovo stanje počelo da poprima manji intenzitet. Čak kaže da je uspela da ima “delimičan” seks nekoliko puta. Sada je rešena da nastavi sa terapijom i vežbama, kako bi do njihove prve bračne noći mogla da ima što normalniji seksualni odnos.