Ljubav i seks

Dobar poljubac ili ne: Ovo su tri najčešće greške koje ne praštaju ni žene ni muškarci!

Od dobrog poljupca zaklecaće vam kolena, oznojiće vam se dlanovi i ubrzati rad srca. Mislili ste da ste savladali osnove ljubljenja još u školi? Razmislite malo bolje. 

14.08.2019. - 18:30h
Mislili ste da ste savladali osnove ljubljenja još u školi
Mislili ste da ste savladali osnove ljubljenja još u školifoto: Depositphotos/IgorVetushko

Agresivan početak

Život nije film i ono što dobro izgleda na velikom platnu nije recept za ponašanje u stvarnosti. Primera radi, agresivno spajanje usana neće potstaknuti strasti, već će vas ostaviti s masnicama na i oko područja usana.

Umesto toga započnite mekim spajanjem usana i poljupcem koji se prirodno ubrzava i jača na intenzitetu. Osluškujte signale njegovog tela, udisaje i kucanje srca pa sigurno nećete pogrešiti.

Premalo jezika

Nitko ne voli kad mu neko 'zabija' jezik u jednjak prilikom ljubljenja, ali čedno držanje jezika u vlastitoj usnoj šupljini takođe neće izazvati željeni efekat.

Poljubac svakako započnite zatvorenih usana, potom gricnite njegovu donju usnu, nežno prođite jezikom preko njenih rubova, pa njime dodirnite njegov jezik i pustite da vas trenutak povede prema neslućenom užitku.

Pogrešno ciljanje

Tokom ljubljenja mogli biste da shvatite da je povremeno udisanje kiseonika dobra stvar za vaše telo. Kada se odvojite od partnera možda ćete odlučiti razigrano da pređete usnama preko njegovog obraza ili čela.

Nežan trenutak moglo bi da pokvari pogrešno ciljanje, odnosno usne koje ste nespretno položili na nos, ili bradu. U tom trenutku ni vaš partner neće biti vešt u koordinaciji pokreta, pa je možda bolje da nastavite da se ljubite kao da se ništa nije dogodilo.

Izvor: Zadovoljna