Romantika u krevetu

Prigušite svetlo i nežno se prepustite ljubavi – vaša veza će doživeti čudo. Toliko uživate jedno u drugome da poželite zvučno izolovane zidove spavaće sobe. Iako je takva razuzdana igra zabavna, sigurno ponekad poželite seks koji poboljšava emocionalnu i mentalnu bliskost između vas i partnera. Iako je svima jasno koliko je takva povezanost važna, u akciji se pomisao na nju jednostavno izgubi.

.

"Ljudi se toliko fokusiraju na fizičko i postizanje orgazma pa jednostavno isključe partnera. Rezultat je udaljavanje", kaže seksualna terapeutkinja Džoj Dejvidson. I kako onda pojačati romantiku? "Ključ senzualnog seksa je bavljenje jedno drugim u svim fazama akcije tako da se osećate kao jedno", objašnjava Džoj. A kako stići do tog stepena...

Ugasite sve što odvlači pažnju

Pre nego što se bacite na posao, eliminišite svu buku. Ako stanujete u prometnoj ulici, zatvorite i sve prozore. Tišina i mirnoća pomoći će vam da se fokusirate jedno na drugo. Upalite svetlo u susednoj sobi i odškrinite vrata. Prigušeno svetlo je dobro, jer ako u nekom trenutku ugledate fleku na zidu ili rupicu na plafonu, povezanost s partnerom će se rasplamsati. A i kontakt očima lakše je održavati u prigušenom svetlu.

Svlačite jedno drugo

To vas prisiljava da usporite i u potpunosti se posvetite partneru. Jer trebate biti oprezni sa dugmićima, rajsfešlusima i sličnim delovima odeće. Komade odeće skidajte polako, jer osećaj laganog prelaženja tkanine po koži povećava uzbuđenost.

Dodirujte se dok razgovarate

Parovi se obično osećaju najbliskijima dok razgovaraju pre spavanja s glavama na jastuku. Iskoristite taj trenutak za fizički kontakt. Neka ruke i prsti klize po koži vašeg dragog.

Intenzivni poljupci

Ljubljene tokom seksa neretko pada u drugi plan jer se koncentrišemo na zonu ispod pojasa. A strastveni poljubac će još više začiniti seksi atmosferu. Tada ste 100 posto povezani u poziciji lice u lice.

Kontakt očima

Zadržite njegov pogled nekoliko sekundi i na najsnažniji način povećajte intimnost. U Tantri se veruje da zadržavanje pogleda levog oka s levim okom partnera otvara osećajnu stranu mozga, čime se partneri povezuju još više. Pazite samo da ne počnete zuriti u partnerovo levo oko, kao da mu želite izbušiti rupu u lobanji!

Recite mu da ga želite

Žene reaguju na reč 'voleti', a oni na 'želeti'. Tokom seksa recite mu nešto poput: "Želela sam ovo ceo dan."

Umirite se zajedno

Dok ste na njemu, na nekoliko se sekundi potpuno umirite. Onda ritmično počnite da stiskate vaginalne mišiće (one iste koje stišćete kad morate da piškite). Oduprite se potrebi za žešćim ritmom - gledajte jedno drugo, dodirujte prsima i bokovima,  te govorite seksi stvari. Nestrpljivost raste, a osećaj kad se počnete pomerati je neverovatan.

Stisnite se

Kad je jedno od vas blizu vrhunca, zagrlite ga i što više približite sebi. U trenutku orgazma muškarci i žene potpuno gube kontrolu pa je taj stiskavac ustvari povratak u stvarnost koji nam daje do znanja da smo zajedno.