Promenila je GLOBALNE STANDARDE LEPOTE, jer se od detinjstva borila sa stereotipima! Rano joj je dijagnostikovano oboljenje kože... (FOTO)

Tokom odrastanja, devojke zalizuju svoju kovrdžavu kosu kilogramima gela kako bi izgledale bolje. Devojke misle da njihova tela moraju biti vitkija i zategnutija, da njihova koža mora biti kao porcelan, bez ijedne mrlje ili akne. Ali, zahvaljujući nekim ženama, poput Vini Harlou, sada vidimo ogromnu promenu u svetskim idealima lepote.

.

.

Vinijej put nije od početka bio kao bajka. Njeno pravo ime je Šantel Brou-Jang i poreklom je iz Velikog Toronta. Dijagnostifikovan joj je vitiligo, sa samo četiri godine. Počevši od ranog detinjstva, morala je da živi sa osećajem da je drugačija, prenosi tuzlanski.ba.

"Odrastajući, nikada nisam videla nekoga poput mene na TV-u, bilbordima ili na pistama“, priča Vini.

“Osećala sam se kao da sam jedina osoba na svetu poput mene.”

Vršnjaci je nisu prihvatili zbog njenog stanja, a u intervjuu je priznala da je to bilo prilično bolno.

"Mislim da stanje moje kože nije uticalo na moje samopoštovanje, koliko su ljudi u mojoj okolini uticali“, kaže Vini.

.

Njena karijera je počela neočekivano. Kao i većina talentovanih ljudi, Vinijev manekenski potencijal otkriven je slučajno. Njena “vila kuma” bila je novinarka iz Toronta Šenon Budram, koja je snimila Jutjub video o njoj. Snimak je brzo prikupio više od 150.000 pregleda. Šenon je ohrabrila Vini, koja je tada imala samo 16 godina, da ozbiljno razmisli o karijeri modela, prenosi tuzlanski.ba.

"Pozvala me je i rekla mi da treba da nastavim da se bavim manekenstvom, da me kamera voli i da sam prirodna", priseća se Vini.

Njen veliki ulazak u oči javnosti dogodio se 2014. godine, sa 19 godina, kada je učestvovala u programu "America's Next Top Model" koji je vodila Tajra Banks. Iako nije pobedila, još uvek je bila u poslednjim rundama. Ovo iskustvo mora da je bilo prilično teško za manekenku, jer ona to retko komentariše u svojim intervjuima.

U tom trenutku u životu mi je rečeno ili da se osećam kao da ne mogu da se bavim manekenstvom ili da to nije za mene“, kaže o emisiji.

Modeling joj je pomogao da progovori i inspiriše druge. Vini je postala zaštitno lice poznatog modnog brenda, a često se pojavljuje na televiziji i otvoreno govori o standardima lepote. Dobila je mnoge nagrade u različitim sferama i nastavlja da "potresa" modnu industriju svojim hrabrim mišljenjima. Vini je postala osoba koja menja globalne standarde lepote.

"Verujem da je lepota u očima posmatrača“, kaže ona koja pokušava da modu učini inspirativnijom.

"Uvek govorim da treba da se fokusiramo na svoje mišljenje o sebi, a ne na mišljenja drugih", zaključuje Vini.