Greške tokom šminkanja zbog koji izgledate 10 GODINA STARIJE! Šminker Džej Lo otkrio TAJNU kako da izgledate kao milion dolara

Zahvaljujući spretnim rukama šminkera Skota Barnsa, lice Dženifer Lopez uvek izgleda perfektno. On je već godinama zadužen za šminku latino dive, a sada je podelio koje to greške žene najčešće prave, pa umesto malađe, izgledaju nekoliko godina starije.

trikovi u šminkanju, foto: Profimedia
trikovi u šminkanju, foto: Profimedia

Skot Barns je majstor konturisanja i senčenja lica. U mnogim video snimcima na Jutjubu otkrio je kako i zbog čega lice Dženifer Lopez se sija i izgleda neverovatno.

Međutim, Skot Barns je svestan da žene prave greške gledajući snimke na društvenim mrežama i na kraju dobijaju rezultat koji nisu želele.

Previše jake konture lica

Konturisanje lica je tehika koja može da transformiše ceo izgled lica, ali samo ako se koristi na pravi način. U suprotnom rezultat može da izgleda nezgrapno i upadljivo, naročito pod određenim uglom i jačim svetlom.

"Jake konture lica su samo znak da slepo pratite trendove, potpuno ignorišući sopstveni oblik lica. Umesto da kopirate poznate ličnosti i način na koji oni nanose bronzer, dobro pogledajte crte svog lica. Sagledajte kojeg je oblika vaše lice, pa na osnovu toga nanosite proizvod. Ova tehika nema univezalan način nanošenja".

Nedovoljno sjedinjena senka

Odličan način da vaše lice izgleda umorno je nedovoljno izblendana senka. Nanosešenje boja na oči je prava umetnost, a sve boje moraju savršeno da se stapaju bez vidljivih prelaza. Ukoliko ovaj korak izostane, oči će izgledati umorno i beživotno. Ukoliko na sve to nanesete i veliku količinu senke, vizuelno će se činiti da imate nabore oko očiju što niko ne želi.

Neoprezan izbor boja

Vodite računa o tonu i podtonu svoje kože kada birate boju pudera, rumenila ili senki. Ovo je naročito bitno kod biranja rumenila. Ne postoji lakši način da licu dodate nekoliko godina od lošeg izbora nijanse. Raspitajte se koje boje pristaju vašem tipu kože, pa tek onda krenite u kupovinu. Pravo rumenilo će dati svežinu licu i istaći ga na pravi način, prenosi zena.blic.rs.

Nanošenje hajlajtera na pogrešno mesto

Ukoliko se nanese tik iznad jagodica, lice će izgledati blistavo. U svim ostalim slučajevima napravićete veliku grešku. Još jedna greška kod nanošenja hajlajtera je stavljanje previše proizvoda. Više slojeva bilo kog proizvoda će učiniti da lice izgleda starije nego što je zapravo.

Previše šminke tokom dana

Jaka podloga, mnogo korektora i prenaglašeno senčenje nisu dobar izbor na dnevnom svetlu.

"Naježim se kada vidim žene sa tonom šminke", rekao je Skot.

Kako je rekla Koko Šanel - manje je više.

Mi smo pre dve godine razgovarali sa šminkerom Aleksandrom Đikićem koji nam je otkrio kako da se našmikamo, a da ne izgleda kao da smo našminkani.