GREŠKA koju pravi većina žena sa kožom lica: Ako ovako to radite – ODMAH PRESTANITE!

Najčešća greška koju žene prave je nanošenje kreme na lice, kao obaveznog dela dnevne i noćne rutine.

Izvor: Žena Blic/Stefana Pavlović  |  
Ilustracija Foto: dekazigzag/Shutterstock
Ilustracija Foto: dekazigzag/Shutterstock
.

Hidratantna krema je obavezan korak u nezi kože; bez nje teško ćemo doći od sjajne, mekane i glatke kože. Ipak, stručnjaci tvrde da jedna greška, koja deluje beznačajno, može da poništi efekat dnevne kreme, seruma ili kreme za sunčanje.

"Kada nanosite hidratantnu kremu, serum ili kremu sa faktorom, važno je da to uradite kružnim pokretima ili da je lagano utapkate, jer ako je nanosite tako što povlačite kožu u različitim smerovima, to može da oteža apsorpciju proizvoda i može da izazove iritaciju ili suvoću, što nije ono što želite od ovog proizvoda", objašnjavaju stručnjaci iz kompanije "Fresha", vodeće platforme za lepotu i velnes.

Dermatolozi iz ove kompanije savetuju i da ne zaboravite da kremu nanosite na područja poput vrata i grudi: "Nanošenje hidratantnih proizvoda na vrat i grudi je važno za smanjenje znakova preranog starenja, jer su ova delikatna područja posebno sklona dehidrataciji".

Takođe, ako želite da izbegnete suvoću kože, važno je da prilikom umivanja i pranja lica ne koristite previše toplu vodu - ona može da "uništi" ulja koja se prirodno stvaraju na koži. S druge strane, hladna voda može da zarobi ostatke prljavštine u porama kože. Odgovor se sam nameće - mlaka voda je najbolji izbor za umivanje.

Na kraju je tu još jedan veoma važan savet koji vredi usvojiti - SPF krema se uvek nanosi posle hidratantne kreme, a pre šminke.