Da li koristite KOKOSOVO ULJE za negu KOSE? Izgleda da to NIJE NAJBOLJA IDEJA...

O prednostima kokosovog ulja za negu kose mnogo se priča, ali postavlja se pitanje da li je ono zaista tako delotvorno. Britanski magazin "Glamour" istraživao je da li treba koristiti kokosovo ulje u nezi kose i šta se događa kad ga nanesemo.

Da li stavljate kokosovo ulje na kosu?, foto: Pixel-Shot/Shutterstock
Da li stavljate kokosovo ulje na kosu?, foto: Pixel-Shot/Shutterstock
.

Kokosovo ulje često se koristi za vlaženje kose, ali kosi je u tom slučaju potrebna vlaga, odnosno hidratacija, a ne ulje jer je ulje to koje odbija vodu, odnosno sprečava je da uđe u kosu.

Ako je kosa oštećena od prekomernog farbanja, te je slaba i lomljiva, potrebne su joj aminokiseline, pa bi trebalo izbegavati stavljanje ulja. Ulje, naročito kokosovo, ima tendenciju prodiranja u koren kose, čime se neretko prikriva pravi problem, a to vlasima odmaže jer nema dugoročne koristi, pa frizeri savetuju izbegavanje kokosovog ulja u nezi kose.

Umesto kokosovog ulja, koristite proizvode niže pH vrednosti koji će smanjiti mršenje kose, a samim tim i njeno pucanje. Još jedna alternativa uljima su hidratantne maske koje prodiru kroz suvu i oštećenu kosu i započinju dugotrajni postupak lečenja kose, a ona postaje zdravija i jača, prenosi Diva.