Lepota

Modni trendovi koji vam više škode nego što vam koriste!

Znate li u kojim situacijama moda loše utiče na vaše zdravlje?
01.05.2016. - 14:44h

Pre nego što prigrlite svaki od aktualnih trendova – razmislite utiče li on na vaše zdravlje, koliko često ćete ga praktikovati, i da li je taj trend baš ono što vama treba

Donosimo vam tri trenda koja već dugo dominiraju modom, a imaju velike posledice.

Vrtoglavo visoke potpetice

Visoke potpetice su jedan od modnih trendova koji vam može naneti najviše štete. Hodanje na prstima gura torzo napred, a telo se naginje nazad i to ima veliki uticaj na kičmu koja je zbog toga pod prevelikim opterećenjem.

Posledice učestalog hodanja u visokim potpeticama osete se tek nakon nekoliko nedelja ili čak meseci. Grčevi u prstima, bolovi u leđima i kukovima samo su neke od posledica.

Velike „it“ torbe

Već dugo je prisutan trend velikih torbi, u koje žene stavljaju sve više stvari, a zdravstveni problemi nastaju usled nošenja torbe na samo jednoj strani ramena koje potom ili previše ojača, ili u nekim slučajevima čak promeni fizionomiju tela tako da je jedno rame više u odnosu na drugo.

Tako nošene torbe uzrokuju bol u vratu, kičmi i ramenima pa kako biste to izbjegli – menjajte strane na kojima nosite torbu i nekoliko puta nedeljno veliku torbu zamenite lakšom i manjom.

Ideali lepote

Trend mršavih modela pokrenuo je lavinu nezadovoljstva i neprihvatanja tela žena u svim životnim dobima. U želji da se dosegnu ideali lepote s modnih pista, mnoge žene posežu za rigoroznim dijetama koje se neretko pretvaraju u bolesti kao što su anoreksija i bulimija.

Izvor: Atma