Lepota

5 trikova za čišćenje cipela od prevrnute kože

Cipele od prevrnute kože pravi su hit! Ali je i pravi hit njihovo čišćenje! Zahtevaju posebnu negu i održavanje...
22.09.2014. - 11:31h

Gumica na olovci
Ovaj trik idealan je za fleke od stepenica, papučice automobila ili slično. Gumicom nežno istrljajte fleku pa rukom odstranite mrvice koje je gumica ostavila na koži.

Turpija za nokte
Ovaj trik odnosi se na skorene fleke od blata koje "pokupite" na cipeli. Pustite da se blato potpuno osuši pa potom turpijom za nokte nežno protrljajte fleku sve dok se blato ne pretvori u prah i otpadne.

Voda
Kapljice vode na brušenoj koži mogu da ostave tamne fleke. Ovaj problem možete da rešite vrlo lako. Pokvasite krpicu u mlaku vodu te prebrišite cele cipele. Boja cipele će privremeno potamneti, ali kada se koža osuši vratiće se na normalnu nijansu, a fleka će nestati.

Četkica za zube
Brušena koža nakon učestalog nošenja može da izgleda iznošeno i "istrošeno". Starom četkicom za zube nežno iščetkajte cele cipele i to u suprotnom smeru od samih "dlačica".

Alkoholno sirće
Za tamne mrlje na brušenoj koži upotrebite ovaj trik. Pre nego što krenete s čišćenjem, na skrivenom mestu pored džona kapnite malo sirćeta i čekajte da se osuši. Ako kapljica nije ostavila fleku nastavite s postupkom.

Umočite vrh pamučne krpice u sirće pa njom tapkajte po fleki dok se ne natopi, ostavite da kratko odstoji pa prebrišite mesto suvom stranom krpice.