10 načina da iskoristite kašiku za bolji izgled

O da, ovaj pribor za jelo vam može itekako koristiti pri ulepšavanju! Od podočnjaka do ajlajnera...

.

1. Preko noći ostavite u zamrzivaču dve velike kašike. Ujutru ih izvadite iz leda, pa zadnju stranu prislonite na podočnjake i blago pomerajte u krug. Pokreti će pomoći da se izbaci višak vode, a hladnoća će neutralizovati otok.

2. Hladnom kašikom možete nežno da protrljate i novonastalu modricu i tako sprečite dotok krvi do ovoga područja čime ćete ubrzati njeno nestajanje.

3. Kašika je i odličan alat za povlačenje ravnih i krivudavih linija, što je ponekada neophodno kada se izvlači ajlajner. Prislonite dršku uz kapak i povucite ravnu liniju. Ukoliko želite mačkas izgled u tome će vam pomoći obla strana kašike.

4. Obla površina kašike sprečiće i razmazivanje maskare. Stavite je ispod kapka kad nanosite omiljenu maskaru, upotrebite četkicu za uobičajenu aplikaciju, pa ostavite minut-dva dok se boja ne stablizuje.

5. Uvijte trepavice uz pomoć kašike: obli deo kašike pritisnite uz kapak oka, prstom dodirnite trepavicu te je 'odgurujte' uz rub kašike oponašajući efekt uvijača.

.

6. "Napukla" vam je površina senke za oči ili kompaktnog pudera u prahu? Smeši dodajte kap ili dve alkohola pa zadnjom stranom kašike izravnajte površinu. Ostavite da se osuši i nastavite da koristitei kozmetički proizvod kao i pre.

7. U kašiki možete da izmešate omiljenu boju senke za oči s malo vazelina kako bi dobili originalan sjaj za usne.

8. Isticanje obraza šminkom može da se pretvori u pravu stravu i užas ako niste vešti s osenčavanjem jagodica. Prislonite kašiku na jagodicu obraza, pa ispod zakrivljene linije kašike nanesite prah za konturiranje.

9. Neka kašika bude paleta za umetničko ukrašavanje noktiju. Nakapajte na površinu kašike dve ili više boja laka za nokte i tako olakšajte mešanje boja i oslikavanje noktiju.

10. Ubrzajte proces uklanjanja akne s lica uz pomoć tople kašike. Uronite kašiku u toplu vodu (voda iz česme koja nije prevruća i neće opeći kožu) pa njom poklopite aknu i držite je sve dok se površina kašike na ohladi.

Izvor: zadovoljna.hr